%
×
Poklanjamo Vam

promotivni kod sa 15% popusta koji možete iskoristiti u Mona online prodavnici! 

Uslovi isporuke

Prodavac se obavezuje da će kupcu dostaviti kupljenu robu slanjem robe putem kurirske službe, s kojom je zaključio ugovor o pružanju brzih usluga u domaćem prometu.

Za sve narudžbe vrijedne manje od 150 KM, Potrošač se, prihvaćajući ove Uslove korištenja, obvezuje da će na ime troškova dostave prilikom preuzimanja pošiljke, direktno kuriru, platiti iznos od 9 KM sa PDV-om. Za sve narudžbe u vrijednosti od 150 KM ili više, dostava je besplatna. Nakon primanja narudžbe od potrošača, Odjel internetske prodaje Mona provjerava dostupnost i ispravnost predmeta. Ako su naručeni artikli dostupni potrošaču, šalje se potvrda o primitku narudžbe i počinju rokovi isporuke. Ako naručeni artikl nije na zalihi, potrošač dobiva e-mail o nedostupnosti predmeta. Kurirska služba će potrošača o vremenu isporuke obavijestiti telefonom. Nakon što paket preuzme kurirska služba, potrošaču će se poslati automatska poruka e-pošte s kodom pošiljke, koju može pratiti OVDJE. Rok isporuke je 2-3 radna dana od prvog dana nakon dana izvršenja narudžbe od strane potrošača. Paketiranje se vrši samo radnim danima, tj. paketi se ne dostavljaju vikendom. Obratite pažnju na moguća kašnjenja isporuke tokom perioda promocija i sezonskih popusta jer dostava ovisi o vanjskim uslugama

Kuriri Xexpress (vanjska kompanija koja isporučuje robu za nas), isporučuju pošiljke na adresu za dostavu u vremenu od 8 do 16 sati. Molimo osigurajte da na adresi postoji osoba koja može preuzeti pošiljku u tom periodu. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je vizualno pregledati paket kako ne bi bilo vidljivih oštećenja. Ako primijetite da je kutija za transport znatno oštećena i sumnjate da bi proizvod mogao biti oštećen, odbijte prihvatiti pošiljku i odmah nas obavijestite. Ako je pošiljka naizgled neoštećena, slobodno preuzmite pošiljku i potpišite se u adresar kurira. Kurir pokušava dostaviti svaku pošiljku dva puta. Uobičajena je praksa da će vas, ako vas kurir ne pronađe na adresi, nazvati telefonom koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i dogovoriti novi datum isporuke. Ako vas i dalje ne može pronaći na adresi, pošiljka će nam biti vraćena. Po primitku pošiljke kontaktirat ćemo vas kako bismo utvrdili razlog neisporuke i dogovorili ponovno slanje.

O vremenu isporuke kupac će biti obaviješten telefonom od strane kurirske službe.

Nakon što paket preuzme kurirska služba, potrošaču će se poslati automatski e-mail s kodom pošiljke, koji se može pratiti OVDJE

Kako bi se osigurala dostupnost predmeta i njihova ispravnost, u svakoj se trgovini vrši dodatna provjera dostupnosti i ispravnosti stanja predmeta.

Ako su svi artikli dostupni, oni idu na dostavu.

Nakon provjere dostupnosti, ako određena stavka nije dostupna, primit ćete e-poruku o dostupnosti.

NAPOMENA: Mona zadržava pravo naplate poštarine za drugu i svaku narednu dostavu za istu kupovinu, ukoliko prva nije realizovana iz razloga za koje ne odgovara Mona d.o.o. Banja Luka, već je odgovornost na strani kupca, a isti želi ponovnu dostavu.

Takođe, napominjemo da period obrade porudžbine zavisi od trenutka kreiranja porudžbine. Prudžbine kreirane do 12 časova biće u obradi istog radnog dana, a porudžbine kreirane nakon 12 časova biće u obradi sljedećeg radnog dana.