%
×
Poklanjamo Vam

promotivni kod u iznosu od 10 EUR (75,34 kn) koji možete iskoristiti u Mona online trgovini!

HR savjeti

HR savjeti
HR savjeti

Dijelimo s vama nekoliko ideja kako možete svoju potragu za poslom uzeti u svoje ruke i proaktivnije pristupiti ovom zadatku.

 
Detaljnije

Vaša radna biografija je prvi i neophodan korak u uspostavljanju kontakta s budućim poslodavcem. Iz ovog razloga od izuzetne važnosti je da Vas predstavi na najbolji mogući način.

Da biste u tome uspjeli, potrebno je osigurati da sve informacije koje unesete u CV budu relevantne za poziciju za koju ste aplicirali i posložene po jasnom redoslijedu. Ovo znači da ćete napraviti dokument koji će biti pregledan i jednostavan za čitanje.

Detaljnije

Ukoliko ste na početku karijere i još uvijek niste odabrali Vaše zanimanje, sigurno ste se do sada više puta susretali sa savjetima drugih, kako bi trebalo raditi ono što volite i/ili ono što će biti financijski isplativo. Međutim, istraživanja pokazuju kako to nije dovoljno! Naime, kako biste bili zadovoljni svojom karijerom neophodno je i prisustvo sljedećih faktora: prilika za razvijanje, učenje, doprinošenje vrijednostima koje su Vam važne i da budete prepoznati zbog toga.

Detaljnije

Regruteri se pripremaju za razgovor sa kandidatom - iščitaju detaljno radnu biografiju, provjere njegov/njen LinkedIn profil, pripreme pitanja. Zato i vi uradite isto.

Informirajte se o kompaniji. Kako biste imali što jasniju sliku o kompaniji bitno je što više se informirati o njoj prije intervjua. Na taj način vama će biti jasnije što možete očekivati, a i sugovornicima na razgovoru za posao ćete staviti do znanja da ste doista motivirani zasnovati radni odnos baš u toj kompaniji.

Detaljnije
Aktuelni konkursi