%
×
Poklanjamo Vam

promotivni kod u iznosu od 10 EUR (75,34 kn) koji možete iskoristiti u Mona online trgovini!

Kako aktivno tražiti posao?
Kako aktivno tražiti posao?
HR savjeti

Kako aktivno tražiti posao?

05.11.2021.

Dijelimo s vama nekoliko ideja kako možete svoju potragu za poslom uzeti u svoje ruke i proaktivnije pristupiti ovom zadatku.

● Dostavite svoju radnu biografiju HR agencijama kako bi vas imali u svojoj bazi za pozicije koje odgovaraju vašim interesovanjima i kvalifikacijama.

● Istaknite na svom LinkedIn profilu da tražite posao, kako bi regruteri znali da ste zainteresirani za poslovne ponude.

● Ažurirajte svoj LinkedIn profil kako bi bio što uredniji, pregledniji i informativniji za potencijalne poslodavce i regrutere.

● Zapratite LinkedIn stranice HR agencija.

● Zapratite LinkedIn stranice kompanija u kojima biste voljeli raditi.

● Povežite se sa nekim tko je zaposlen u HR sektoru kompanija za koju ste zainteresirani, proslijedite svoj CV i zatražite priliku da se predstavite.

● Povežite se sa kolegama iz vaše branše koji su malo iskusniji od Vas i pitajte ih za savjet. Iznenadili biste se koliko često su ljudi otvoreni da pomognu kolegama da dođu do posla, dijeleći svoje iskustvo i savjete.

● Budite aktivni na LinkedIn-u i dijelite tekstove i informacije vezane za vašu oblast profesionalnog interesovanja. Na taj način bit ćete vidljiviji LinkedIn zajednici.

● Priključite se seminarima i online meetup-ovima na kojima možete naučiti nešto novo, ali i upoznati ljude iz svoje branše. Oni također mogu postati važan izvor informacija u procesu dolaženja do posla.

● Obavijestite svoje prijatelje da ste u potrazi za poslom. Nerijetko kompanije potiču svoje zaposlene da preporuče kandidate.

● Stalan rad na sebi, učenje, usavršavanje, volontiranje itd. uvijek su dodatan plus za svakog kandidata.

Nadamo se da smo vas barem malo ohrabrili da odvažnije pristupite procesu traženja željenog posla.

Sretno!

Slični članci

05.
Nov.
Vaša radna biografija je prvi i neophodan korak u uspostavljanju kontakta s budućim poslodavcem. Iz ovog razloga od izuzetne važnosti je da Vas p...
05.
Nov.
Ukoliko ste na početku karijere i još uvijek niste odabrali Vaše zanimanje, sigurno ste se do sada više puta susretali sa savjetima drug...
05.
Nov.
Regruteri se pripremaju za razgovor sa kandidatom - iščitaju detaljno radnu biografiju, provjere njegov/njen LinkedIn profil, pripreme pitanja. Zato i...