%
×
Poklanjamo Vam

promotivni kod u iznosu od 10 EUR (75,34 kn) koji možete iskoristiti u Mona online trgovini!

Uvjeti isporuke

Nakon potvrđene narudžbe, ukoliko postoji potreba za dodatnom provjere Vaših podataka kontaktirat će Vas prodavač radi potvrde i provjere svih podataka, najčešće u roku od 48h. Od tog trenutka rok isporuke je u pravilu 3 do 5 radnih dana. Za pojedina slabije povezana područja i otoke ovaj rok može biti duži.

Molimo vas za razumijevanje za moguća kašnjenja u periodima velikih sniženja i sezonskih akcija, obzirom ovisimo i o vanjskim službama. Rok isporuke se tada može produžiti na 7 radnih dana.

Kako bi osigurali dostupnost artikala te njihovu ispravnost, za svaki se artikl s trgovinom provjerava dostupnost.

Ako su svi artikli dostupni, idu na isporuku.

Nakon provjere dostupnosti, ukoliko određenog artikla nema dobiti ćete email o dostupnosti.

Moguće je da Vam narudžba stigne u više paketa ukoliko ste naručili više artikala koji su dostupni u različitim trgovinama.

Kod kreiranja računa i paketa zaprimate email s informacijom o istom.

 

 

 

Dostavljači GLS-a (dostavna služba s kojom Mona online shop surađuje), pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 8:00 do 16:00 sati. Molimo Vas da u tom periodu osigurate da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizualno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primijetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavijestite. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite dostavljaču dostavnicu/adresnicu. Dostavljač pokušava svaku pošiljku uručiti u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas dostavljač ne pronađe na adresi, nazove Vas na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbe i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će se vratiti nama. Po prijemu pošiljke, kontaktirat ćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o ponovnom slanju.

Isporuka je besplatna ukoliko je vaša narudžba iznad 50 EUR (376,72 kn). Za narudžbe nižeg iznosa troškove dostave u iznosu od 5 EUR (37,67 kn) snosite Vi.

NAPOMENA: Mona zadržava pravo naplate poštarine za drugu i svaku narednu isporuku za istu kupnju, ukoliko prva nije realizirana iz razloga za koje ne odgovara Modna kuća Mona - Zagreb, već je odgovornost na strani kupca, a isti želi ponovnu isporuku.

Takođe, napominjemo da period obrade porudžbine zavisi od trenutka kreiranja porudžbine. Prudžbine kreirane do 12 sati bit će u obradi istog radnog dana, a porudžbine kreirane nakon 12 sati biće u obradi sljedećeg radnog dana.