%
×
Poklanjamo Vam

promo kod u iznosu od 100 kn koji možete iskoristiti u Mona online trgovini!

Karijera u Moni

Karijera u Moni
Karijera u Moni
Rodna ravnopravnost

Rodna ravnopravnost

Kompaniju Mona osnovao je bračni par - Đorđe i Nada Momirović. Na taj način, od samog osnivanja u Moni se nikada nije postavljalo pitanje rodne ravnopravnosti - to je nešto što se u našoj organizacionoj kulturi podrazumijeva.

Sada više od 30 godina kasnije i sa preko 600 zaposlenih u 5 zemalja važi isto pravilo - nema diskriminacije po bilo kom osnovu. Naprotiv, kao jednu od svojih najveći snaga prepoznajemo upravo to što među zaposlenima imamo ljude različite životne dobi i sa različitim kulturološkim zaleđem.

U 2021. godini u kompaniji Mona imamo 81% žena među zaposlenima i čak 70% zaposlenih na pozicijama višeg i srednjeg menadžmenta čine žene. Ovo je potvrda da u našoj kompaniji, žene imaju sve preduvjete da razviju svoje potencijale i izrastu u lidere ukoliko to žele.

Prilike za napredovanje

Prilike za napredovanje

Važno nam je da na tržištu rada pronalazimo najbolje talente, ali nam je jednako važno, a možda i još važnije da našim zaposlenima pružimo priliku pokazati sve svoje talente.

Želimo da svaki naš zaposleni raste sa nama. Zato uvijek dajemo priliku za napredovanjem i sticanjem novih vještina svim svojim zaposlenima. Svaki eksterno raspisan konkurs je ujedno i interno oglašen. Kolege i kolegice su uvijek ohrabrivani da pokažu inicijativu za profesionalnim razvojem upravo u našoj kompaniji.

Obuke za zaposlene

Obuke za zaposlene

Jedna od ključnih vrijednosti kompanije jeste razvoj. Razvoj kompanije proističe iz rasta svakog pojedinca, koji je dio te organizacije. Zato svojim zaposlenima mimo eksternih edukacija osiguravamo i niz interno organiziranih obuka. Želimo da svaki pojedinac unutar kompanije ima priliku da se profesionalno usavršava, radi na svojoj ekspertizi, ali i razvija vještine komunikacije, bolje razumije sebe i pravilno izlazi na kraj sa raznim stresnim situacija koje život donosi i privatno i na poslu.

Kada biste razgovarali sa našim zaposlenima, neki bi Vam govorili o razvoju kompanije i brenda MONA, jer su tu od samog osnivanja; drugi bi pričali o tome koliko je bilo izazovno ući u tako veliku i složenu organizaciju; treći bi predočili koliko toga ovdje možete naučiti. Ipak, ono što bi Vam svako svojim primjerom mogao pokazati, jeste što znači voljeti svoj posao i baviti se njime pasionirano.

Aktuelni konkursi