%
×
Ви даваме промотивен код во вредност на 500 ден

и може да се искористи само во онлајн продавница.

Кариера во Мона

Кариера во Мона
Кариера во Мона
Родна еднаквост

Родна еднаквост

Компанијата Мона е основана од страна на брачен пар Ѓорѓи и Нада Момировиќ. На тој начин, од нејзиното основување во компанијата Мона никогаш не било покренато прашањето за родната еднаквост- тоа е нешто што во нашата организациска култура се подразбира.
 

Сега, повеќе од 30 години подоцна и со преко 600 вработени во 5 различни земји, важи истото правило- нема дискриминација по ниту еден основ. Напротив, како една од нашите најголеми предности го препознаваме фактот меѓу вработените имаме луѓе од различни возрасти и со различно културно потекло.


Во 2021. година во компанијата Мона имаме 81% жени меѓу вработените и дури 70% од вработените на високите или средните раководни позиции се жени. Ова е потврда дека во нашата компанија жените ги имаат сите предуслови да го развијат својот потенцијал и да прераснат во лидери доколку сакаат.

Можности за напредување

Можности за напредување

Важно ни е да на пазарот на работата ги пронајдеме најдобрите таленти, aли исто така ни е важно, а можеби и најважно да им на нашите вработени дадеме прилика да ги покажат своите таленти.

Сакаме да секој наш вработен расне заедно со нас. Поради тоа секогаш даваме прилика за напредување и за стекнување на нови вештини на сите наши вработени. Секој екстерно објавен конкурс се објавува и интерно. Колегите и колешките секогаш се охрабруваат да покажат иницијатива за професионален развој во нашата компанија.

Обука за вработените

Обука за вработените

Една од клучните вредности на компанијата е развојот. Развојот на секоја компанија произлегува од растот на секој поединец, кој е дел од таа организација. Поради тоа на нашите вработени покрај екстерните обуки им овозможуваме и интерно организирани обуки. Сакаме да секој поединец во компанијата има можност да се професионално усовршува, да работи на својата стручност, но и да развие комуникациски вештини, подобро да се разбере себеси и правилно да се носи со различни стресни ситуации кои животот ги носи и приватно и на работа.

Кога би разговарале со нашите вработени, некои би Ви кажале за развојот на компанијата и брендот МОНА, бидејќи тие се таму од самиот почеток; другите би кажале каков е бил предизвик да се влезе во толку голема и сложена организација; третите би Ви кажале колку можете да научите тука. Сепак, она што секој би можел да Ви го покаже со својот пример е што значи да ја сакаш својата работа и да ја работиш страсно.

Соработка во сметководство

„Секој ден имам можност да научам нешто од моите колеги. Оваа можност постојано да учам нешто ново, да работам во тимот од кој имам поддршка, за мене е најголема сатисфакција.“

Раководител на оделот за кроење на галантерија

„Најважната задача на лидерот е да застане зад својот народ, да се грижи за нив. Секако, треба да ги учите, да ги водите, да делегирате задачи, но и да бидете тука за нив кога ќе им треба.“

Раководител МПО Земун

„На почетокот и на крајот се луѓето, и поради тие луѓе со кои работам веќе 15 година, сакам уште подолго да останам.“

Директор на секторот на конфекција

„Посветеноста на работата се секако клучот за успехот, но кога сте лидер, важно е да бидете флексибилни со луѓето, да ги запознаете, да ги разбирате и да бидете мудри  во донесувањето на одлуки.“

Директор на секторот на галантерија

„Отсекогаш ми било (и е ) важно вработените да се чувствуваат добро за работата што ја работат , да имаат доверба во мене.“

Моделар на текстилна конфекција

„Овде особено ми се допаѓа сигурноста на работа од едната страна и од другата страна дека луѓето се природни , спонтани, сакаат да се шегуват и сакаат да ги поддржуваат другите околу себе.“

Моделар сениор во производство на конфекција

„Мораме да споделуваме знаење еден со друг. Го сакам тоа што ни доаѓаат помлади колеги во тим  и што имам можност да го споделам моето искуство со нив.“

Актуелни конкурси
ЧР совети