%
×
Ви даваме промотивен код во вредност на 500 ден

и може да се искористи само во онлајн продавница.

Програм за лојалност

 

Со програмата за лојалност MONA, ние ја наградуваме лојалноста и довербата на нашите клиенти со бројни придобивки за уште попријатно и поволно купување.

КОЈ МОЕ ДА СТАНЕ КОРИСНИК ЗА MONA ЛОЈАЛТИВНА КАРТА?

Секој возрасен човек кој ќе го пополни формуларот за апликација преку веб-продавницата или формуларот во продажните места може да стане корисник на картичка за лојалност.

КАКО ДА СТАНЕТЕ ЧЛЕН НА ПРОГРАМАТА ЗА ЛОЈАЛНОСТ НИЗ ВЕБ-ПРОДАВНИЦАТА?

1. Регистрирајте се на веб-продавницата MONA.

2. При регистрација изберете ја опцијата: „Сакам да станам член на програмата за Лојалност и да добијам дополнителни поволности“.

3. По регистрацијата, картичката за привремена лојалност ќе биде испратена на вашата адреса по првото купување.

* За да биде испратена картичката, потребно е да се напише во прозорецот наведен за коментарот на клиентот дека сакате да креирате картичка за лојалност.

КАКО ДА СТАНЕТЕ ЧЛЕН НА ПРОГРАМАТА ЗА ЛОЈАЛНОСТ ВО МАЛОПРОДАЖНИТЕ ОБЈЕКТИ?

Во секој продажен објект во Република Северна Македонија, можете да најдете формулар за апликација, односно леток што треба да се пополни. Откако ќе го пополните брошурот и ја направите првата набавка за употреба, ќе добиете привремена картичка за лојалност MONA дооел.

КАКО ДА КОРИСТЕТЕ MONA ЛОЈАЛТИВНА КАРТА?

Картичката можете да ја користите кога купувате во сите продавници во Република Северна Македонија или на веб-продавницата. Кога купувате во веб-продавницата, потребно е да бидете најавени и да ја внесете бројот на картичката во прозорецот што се појавува кога ќе кликнете на количката.

Со внесување на картичката за лојалност, купувањето ќе се појави на вашата картичка на денот на креирање на сметката, што може да се разликува од датумот кога е креирана нарачката.

ПРИДОБИВКИ ОД MONA ЛОЈАЛТИВНА КАРТА

На привремената картичка што ја добивате, сите последователни набавки се снимаат и собираат. Достигнувајќи износ од 25000 денари, добивате право на стандардна картичка за лојалност и право на 5% попуст. Износот на попустот зависи од износот на картичката, што е дефинирано во табелата подолу:

 

Куповна вредност од

Износ на попуст

25000 ден

5%

75000 ден

10%

125000 ден

15%

 

Кредитниот период во кој се собираат вредностите на набавките трае до крајот на eдна календарската година. Износот на картичката со која започнувате следната година е 0 ден. Од друга страна, правото на попуст трае во тековната и следната календарска година. Исклучок од ова правило се применува само ако корисникот има право на 15% попуст. Во тој случај, попустот важи за тековната и следните две години.

КАДЕ ШТО МОЖЕТЕ ДА ИСКОРИСТЕТЕ ПОПУСТИ?

Стекнатиот попуст, можете да го искористете при купување на веб-шоп и во продажните објекти на Mona Fashion d.o.o. на територијата на Република Србија. Попустот се пресметува и на артикли кои веќе  имааат намалена цена, без разлика на платежните средства, освен за артикли кои се веќе намелени 50% или повќе во однос на првобитната цена. На тековните акцијски попусти наведениот исклучок не се применува.

ГУБЕЕ НА MONA ЛОЈАЛТИВНА КАРТА

Корисникот е должен да го пријави исчезнувањето или кражба. За картички отворени во малопродажба потребно е да се јавите во продавницата. Доколку е картичка отворена во онлајн продавницата загуба или кражба потребно е пријавити на телефонскиот број: +38970221660.

После тоа, на корисникот ќе му биде доделена нова картичка за замена на која ќе се остварат сите поволности до потоа ќе бидат пренесени.

БИДЕТЕ ДО ДАТУМ СО НАЈНОВИ ИНФОРМАЦИИ

Со потпишување на формуларот за апликација, станувате корисник на картичката за лојалност, ги исполнувате сите услови на горенаведените правила и се согласувате да добивате промотивни и информативни материјали од модната куќа MONA дооел.

За сите дополнителни прашања, можете да контактирате со нас на +38970221660.

 

ОПШТИ УСЛОВИ ЗА ИЗДАВАЕ И КОРИСТЕЕ НА ПРОГРАМА ЗА ЛОЈАЛНОСТ

1. Условите го дефинираат издавањето и употребата на картички за лојалност, чиј издавач и сопственик е MONA дооел, Кеј 13-ти ноември ГТЦ 2/лок34 сек-5 приземје, 91000 Скопје.

2. Носител на картичката е возрасно лице кое го пополнило образецот за барање за добивање картичка за лојалност, што е достапно на веб-страницата www.monaonline.com или е пополнето во формуларот во продавниците, кои работат како дел од MONA дооел.

3. Продажбата на стоки во рамките на програмата за лојалност е посебен поттик за продажба кога MONA дооел, под јасно дефинирани услови, ги наградува клиентите за нивната лојалност со одредени придобивки.

4. По регистрацијата, клиентот добива привремена картичка за лојалност, на која се запишуваат и додаваат последователни набавки. Откако потроши 25.000,00 ден во онлајн продавницата и продавниците на MONA дооел, клиентот стекнува право на „стандардна картичка за лојалност“.

5. Корисникот на „стандардна картичка за лојалност“ добива попуст во следниот износ:

           5% од вредноста на набавката во износ од над 25.000 ден;

           10% од вредноста на набавката во износ од над 75.000 ден;

           15% од вредноста на набавката во износ од над 125.000 ден.

6. Овие попусти можат да се користат за целокупниот асортиман на Mona ДООЕЛ, со исклучок на точка 9.

7. Периодот на кредитна способност во кој се собираат вредностите на набавката трае до крајот на календарската година во која е издадена картичката за лојалност. Правото на попуст трае во текот на календарската година во која е издадена картичката, како и во следната календарска година од денот на издавањето.

8. По исклучок од претходната точка, периодот на бонитет во кој се собираат вредностите на набавката е 2 календарски години од денот на стекнување право на попуст, во случај корисникот да оствари право на попуст од 15%.

9. Попустот на картичката за лојалност се пресметува без оглед на другите постоечки попусти и платежните средства, освен за артиклите кои се веќе намалени 50% или повеќе во однос на првобитната цена. На тековните акцијски попусти наведениот исклучок не се применува. Збирот на вкупната вредност за купувањата на периодот за кредитен рејтинг го вклучува купувањето на сите ставки без оглед на попустите.

10. Картата за лојалност се издава на име и само овластениот корисник може да ја користи и да добие попуст по таа основа.

11. Доколку картичката за лојалност не ја користи овластен корисник, чие име е наведено на картичката, попустот нема да се пресмета, а доколку има чести обиди за злоупотреба на картичката за лојалност, MONA дооел го задржува правото да ја блокира лојалноста картичка по предупредување на сопственикот на картичката.

12. Доколку картичката за лојалност е украдена или оштетена, корисникот е должен да ја извести MONA дооел, по е-пошта monamk@monaonline.com, по што конкретната картичка ќе биде блокирана, а по пополнувањето на барањето, ќе се издаде нова картичка.

13. Доколку MONA дооел забележи дека картичката се користи без овластување или дека картичката била злоупотребена или се злоупотребува, таа има право да блокира одредена картичка.

14. MONA дооел го задржува правото да ги менува условите за користење, што корисникот може да ги провери со прегледување на условите за користење на веб-страницата www.monaonline.com

15. Личните податоци на корисникот на картичката се обработуваат во согласност со важечкиот Закон за заштита на личните податоци, кој е дефиниран со Политиката за приватност на MONA дооел.

16. MONA дооел забележува дека купувањата на картичката за лојалност не можат да се снимаат подоцна, туку само за време на реалниот процес на купу