%
×
Ви даваме промотивен код во вредност на 500 ден

и може да се искористи само во онлајн продавница.

.

.
.
 За нас
За нас

Приказната за брендот  датира од 1989 година,кога истоимената компанија е основана од страна на  брачниот пар Нада и Ѓорѓи Момировиќ.

Од првиот ден нивната идеја беше да им понудат на луѓето квалитетни и модерни производи во кои ќе се чувствуаат самоуверено и префинето.

Брзо потоа, Мона стана синоним за  квалитетни кожни ташни и јакни.

Мона е сега препознатлива и по производство на  квалитетна машка и женска облека од кожа и текстил, како и ситни кожни галантеријски додатоци каде е секое парче  дизајнирано и рачни изработено.

Во текот на повеќе од 3 години постоење, оваа семејна компанија помина долг развоен пат, проширувајќи го својот бизнис на повеќе странски пазари со амбиција да стане глобално препознатлив бренд.

И покрај нејзините  големите амбиции Мона продолжува да ги негува традиционалните  семејните вредности и љубовта кон работата  која е втисната во секој шев.

2
БРЕНДА
5
ЗЕМЈИ
49
ОБЈЕКТИ
750
ВРАБОТЕНИ
33
ГОДИНЕ ПОСТОЕЊЕ
1989
1989
1994
1994
2001
2001
2002
2002
2005
2005
2006
2006
2007
2007
2010
2010
2015
2015
2019
2019
2020
2020
2021
2021
2023
2023
1989
1994
2001
2002
2005
2006
2007
2010
2015
2019
2020
2021
2023
Визија

Од самиот почеток на компанијата имавме јасна цел - да ја зацврсти позицијата како водечки домашен и регионален бренд со цел да станеме глобално препознатливи  со долгорочно задоволство на клиентите. 

Во Мона ја третираме модата како витален уметнички дел и составен дел од секојдневната култура. Затоа од сезона во сезона изработуваме уникатни готови парчиња од најквалитетни материјали.Сите наши модели кои ги реализират нашите креативни дизајнери гледаме на модерни, остварени и софистицирани жени и мажи

Визија

Вредности на компанијата

Drustvena odgovornost