%
×
Poklanjamo Vam

promo kod s 15% popusta koji možete iskoristiti u Mona online prodavnici! 

Odgovorni prema obrazovanju i kulturi

Vjerujemo da obrazovanje i kultura nisu kategorije koje treba da budu rezervisane samo za određenu grupu ljudi i od samog osnivanja činimo korake ka tome da ovi sadržaji svima budu dostupni.

Odgovorni prema obrazovanju i kulturi
Odgovorni prema obrazovanju i kulturi
Fondacija Alek Kavčić

Fondacija Alek Kavčić osnovana je 2017. godine u Americi, a početkom 2020. godine u Srbiji sa ciljem promocije obrazovanja i nauke.
 

Osnivač fondacije je profesor Aleksandar Kavčić, inženjer i naučnik, poznat po svom patentu za čitanje zapisa sa magnetnih memorija koji se koristi širom svijeta.
 

Dosadašnji rad obilježio je niz akcija, od kojih posebno ističu projekat Besplatna biblioteka, koji predstavlja bazu udžbenika za osnovnu školu, besplatno dostupnih svima koji želje da ih preuzmu i koriste.
 

Kako kompanija Mona smatra da, obrazovanje ne smije biti ekskluzivno pravo povlašćenog dijela građana, već elementarno pravo svakog djeteta, bila je prva kompanija u Srbiji koja je donirala sredstva za komplentu izradu jednog udžbenika - udžbenik iz biologije za peti razred osnovne škole.


Predlažemo vam da se više informišete o besplatnoj biblioteci i drugim aktivnostima Fondacije i razmislite o davanju ličnog doprinosa ostvarenju ovih filantropskih ciljeva.

Fondacija Alek Kavčić
Književna nagrada „Izviiskra Njegoševa“
Književna nagrada „Izviiskra Njegoševa“

Eparhija budimljansko – nikšićka na čelu sa Njegovim Preosveštenstvom vladikom Joanikijem i kompanija „MONA“ ustanovili su na Dan Svetog Vasilija Ostroškog 12. maja 2007. godine prestižnu književnu nagradu „Izviiskra Njegoševa“.


Nagrada nosi prvobitni naziv Njegoševog „Gorskog vijenca“ – vladike i vladara Crne Gore, najvećeg srpskog pesnika i filozofa slobode, heroizma, uma, reda i poretka stvari u vasioni, čoveka i njegove duše.

 

Nagrada „Izviiskra Njegoševa“ dodjeljuje se svake druge godine za najbolju knjigu, sabrana ili odabrana djela, kao i za životno djelo autora napisano na srpskom jeziku, bez obzira na teritoriju gde je nastalo.

 

Ukoliko cijenite književnost i uživate u čitanju, pozivamo Vas se dodatno informišete o ovoj književnoj nagradi i njenim dobitnicima.

Stvaramo novu generaciju šampiona

Kompanija Mona Fashion i Vaterpolo klub Partizan potpisali su sponzorski ugovor i započeli jednu dugoročnu saradnju usmjerenu ka podršci mladim nadama vaterpola.
 

Zajednička vizija o razvoju sporta i vrijednosti koje njegujemo uslovile su početak ove saradnje. Kompanija Mona Fashion i brend Mona Man podržaće razvoj mladih vaterpolista i dati svoj doprinos u stvaranju nove generacije šampiona.
 

Integritet, timski duh, težnja ka usavršavanju i postizanju izvanrednih rezultata su vrijednosti na kojima je utemeljen Mona Man brend, a koje smo prepoznali u Vaterpolo klubu Partizan.
 

Podrška mladima je ulaganje u budućnost našeg najtrofejnijeg sporta i izuzetna nam je čast da podržimo razvoj budućih šampiona.

Stvaramo novu generaciju šampiona
FK Partizan
FK Partizan

Mona Man njeguje timski duh koji podrazumijeva prijateljstvo, poštovanje i integritet – vrijednosti po kojima bismo želeli da istaknemo svoj brend. Ove vrijednosti prepoznali smo u timu jednog od najboljih fudbalskih klubova u srpskoj istoriji, FK Partizan, čiji su igrači čvrsto posvećeni dostojanstvenoj i fer igri, unutar i izvan terena.
 

Oko 400 talenata od desete do osamnaeste godine, svrstanih prema uzrastu, svakodnevno savladavaju azbuku fudbala, a pritom se vodi računa o odrastanju i formiranju, učenju i sportskom duhu. Za to je potrebno mnogo truda, volje, strpljenja, ljubavi i razumijevanja. Ali to je i veliki ulog u budućnost. Partizan stoji čvrsto uveren da je to jedini pravi put i dug prema sportu svakog velikog kluba.
 

Zato što dijelimo vrijednosti, ali i želimo da promovišemo sport i značaj fizičke aktivnosti za zdrav razvoj dece, ali i očuvanja zdravlja odraslih podržavamo rad FK Partizan od 2016. godine.
 

Više o samom klubu i njegovim aktivnostima možete saznati putem njihovog sajta.