%
×
Poklanjamo Vam

promotivni kod sa 15% popusta koji možete iskoristiti u Mona online prodavnici! 

Rodna ravnopravnost
Rodna ravnopravnost
Karijera u Moni

Rodna ravnopravnost

29.11.2021.

Kompaniju Mona osnovao je bračni par - Đorđe i Nada Momirović. Na taj način, od samog osnivanja u Moni se nikada nije postavljalo pitanje rodne ravnopravnosti - to je nešto što se u našoj organizacionoj kulturi podrazumijeva.

Sada više od 30 godina kasnije i sa preko 600 zaposlenih u 5 zemalja važi isto pravilo - nema diskriminacije po bilo kom osnovu. Naprotiv, kao jednu od svojih najveći snaga prepoznajemo upravo to što među zaposlenima imamo ljude različite životne dobi i sa različitim kulturološkim zaleđem.

U 2021. godini u kompaniji Mona imamo 81% žena među zaposlenima i čak 70% zaposlenih na pozicijama višeg i srednjeg menadžmenta čine žene. Ovo je potvrda da u našoj kompaniji, žene imaju sve preduslove da razviju svoje potencijale i izrastu u lidere ukoliko to žele.

 Prilike za napredovanje

Važno nam je da na tržištu rada pronalazimo najbolje talente, ali nam je jednako važno, a možda i još važnije da našim zaposlenima pružimo priliku da pokažu sve svoje talente.

Želimo da svaki naš zaposleni raste sa nama. Zato uvijek dajemo priliku za napredovanjem i sticanjem novih vještina svim svojim zaposlenima. Svaki eksterno raspisan konkurs je ujedno i interno oglašen. Kolege i koleginice su uvijek ohrabrivani da pokažu inicijativu za profesionalnim razvojem upravo u našoj kompaniji.

Obuke za zaposlene

Jedna od ključnih vrijednosti kompanije jeste razvoj. Razvoj kompanije proističe iz rasta svakog pojedinca, koji je dio te organizacije. Zato svojim zaposlenima mimo eksternih edukacija obezbjeđujemo i niz interno organizovanih obuka. Želimo da svaki pojedinac unutar kompanije ima priliku da se profesionalno usavršava, da radi na svojoj ekspertizi, ali i da razvija vještine komunikacije, da bolje razumije sebe i pravilno izlazi na kraj sa raznim stresnim situacija koje život donosi i privatno i na poslu.

Kada biste razgovarali sa našim zaposlenima, neki bi Vam govorili o razvoju kompanije i brenda MONA, jer su tu od samog osnivanja; drugi bi pričali o tome koliko je bilo izazovno ući u tako veliku i složenu organizaciju; treći bi predočili koliko toga ovdje možete naučiti. Ipak, ono što bi svako svojim primjerom mogao da Vam pokaže, jeste šta znači voljeti svoj posao i baviti se njime pasionirano.

Slični članci

29.
Nov.
Jedna od ključnih vrijednosti kompanije jeste razvoj. Razvoj kompanije proističe iz rasta svakog pojedinca, koji je dio te organizacije. Zato svojim zaposlen...
29.
Nov.
Važno nam je da na tržištu rada pronalazimo najbolje talente, ali nam je jednako važno, a možda i još važnije da našim zaposlenima pruži...