%
×
Poklanjamo Vam

promotivni kod sa 15% popusta koji možete iskoristiti u Mona online prodavnici! 

Lične priče

Tamara Stevanović

Direktorka sektora proizvodnje galanterije
03.08.2022.

2021. godine proslavila punoljetstvo u Moni. Počela sam kao tehnolog u razvojnom centru i poslije 2 godine sam preuzela kormilo proizvodnje kožne galanterije. Shvatila sam brzo da imam talenat za proizvodnju. Jednostavno je osjećam. Ali talenat nije dovoljan, tu je i stručnost, koja se godinama gradi.

Od tada do sad mnogo toga se promijenilo. Od 70 došli smo do 280 zaposlenih u ovom sektoru; od nekada 40.000 do sadašnjih 90.000 proizvedenih tašni godišnje. Uveli smo nove tehnologije, kontinuirano unapređivali metodologiju rada. Mnogo toga se tokom vremena mijenjalo.

Ono što sam naučila za sve ove godine je da smo svi bitne karike u lancu!

Najvažnije je da uživamo u onome što radimo, jer se to osjeća. Posvijećenost poslu i ljudima sa kojima radimo jako je važna. Meni je uvijek bilo (i jeste) bitno da se zaposleni osjećaju dobro u poslu koji rade, da imaju povjerenje u mene.

Kao rukovodilac naučila sam da, kada ste lider, važno je imati pozitivan stav, biti predan poslu, preuzimati odgovornosti, imati povjerenje u svoj tim. Nekada biti neustrašiv, uvijek radoznao. Pokazati inicijativu i istrajnost. Važno je biti i otvoren za nove ideje i promjene. Neophodno je biti podrška svojim zaposlenima. Svi griješe, ali je važno da se na tim greškama uči. Sve su to odlike koje su važne za jednog rukovodioca ovako velike organizacione cjeline.

Ja sam vrlo energična i generalno u Moni volim da radim zato što je kreativno, dinamično i stalno sam u pokretu. Proizvodnja je živa - tako da je potrebno da se razvijate i vi i ona .

Iznad svega uživam u ljepoti stvaranja.