%
×
Poklanjamo Vam

promotivni kod sa 15% popusta koji možete iskoristiti u Mona online prodavnici! 

Lične priče

Larisa Nikolić

Modelar senior u proizvodnji konfekcije
03.08.2022.

Ja sam rođena u Ukrajini. Tamo sam završila školu i našla prvo zaposlenje. Radim od svoje 21. godine života. U Srbiju sam stigla sa 28 godina. Tada sam se i zaposlila u Moni.

Tu su me dočekale koleginice Božana i Mara. One su bile divne. Svemu su željele da me nauče. Prihvatile su me kao svoje dijete. Zato sada i ja osjećam da je moj zadatak da naučim nove i mlađe kolege poslu, baš kako su one učile mene.

Sve vrijeme, sada već 20 godina, angažovana sam u modelarnici u proizvodnji konfekcije. Nekada sam više angažovana na proizvodnji tekstilne, nekada na proizvodnji kožne konfekcije, nekada na muškim, nekada na ženskim modelima. To se na svakih nekoliko godina mijenja. Meni je sve to zanimljivo, ali najviše uživam da radim modeliranje na kožnoj konfekciji.

Za preko 20 godina radnog iskustva naučila sam da je najbitnije da postoji timski rad. Ne možete u proizvodnom pogonu biti individualista. To ne funkcioniše, ma koliko da dobro poznajete zanat. Ovdje nema mjesta sujeti. Znanje moramo da dijelimo jedni sa drugima. Ja obožavam što nam dolaze mlađe kolege u tim i što sam u prilici da sa njima podijelim svoje iskustvo.

Ja sam karijeru započela u velikoj proizvodnji u Ukrajini. Drago mi je što sam i ovdje to pronašla - veliki sistem, koji se stalno razvija i raste, što se procesi neprekidno unapređuju, usavršavaju, modernizuju. Meni su ovaj posao i kolektiv toliko bitni da svake godine donosim neki slatkiš da obilježim rođendan u firmi. Jednostavno, lijepo mi je ovdje.