Pufnasti rukavi
Blog

Pufnasti rukavi

10.04.2019.

Popularni osamdesetih godina prošlog veka, u sezoni SS 2019 na velika vrata vratili su se pufnasti rukavi. Bilo da su u pitanju naglašena ramena, 'balon' spuštene naramenice ili široki vazdušasti rukavi, ove sezone volumen diktira trend.

Inspiracija za ovakav model rukava potiče još iz Viktorijanskog doba koje u gotovo svakom pogledu predstavlja prekretnicu u odevanju. Tokom ovog perioda u ženskoj modi vladaju damske, romantične siluete naglašenog struka. Rukavice i šeširi sa elegantnim ukrasima bili su neizostavni modni detalj.

Ovaj trend ponovo se ustoličio osamdesetih godina prošlog veka. Događaj koji je možda i najznačajniji za povratak ovog trenda odigrao se 29. jula 1981. godine. Tako je, na dan venčanja princeze Dajane i princa Čarlsa. Sećate se te čuvene venčanice? Devojčice, devojčurci i devojke širom sveta bile su zadivljene ovom toaletom, a sve do devedesetih godina ovaj stil predstavljao je modni imperativ.

Ove sezone, trend puf rukava i naramenica ponovo živi. Neki za to 'krive' infulencere zaljubljene u vintage stil, romantiku i Pariz. Nama se čini da je april pravo vreme da pričamo na tu temu. Napokon smo izašli iz džempera i zimskih kaputa, vazduh je nabijen pozitivnom energijom, a na ulicama devojke zavodljivo šetaju u svojim lepršavim haljinama.

Iz toga razloga ovomesečna saradnja MONA x Harper's Bazaar Srbija govori o večnoj romantici i počiva na insipraciji starih vremena.

Ovu haljinu izabrala je i naša ambasadorka Tatjana koja stoji iza profila @turquoiselove9.

 

Da li i vi osećate romantiku u vazduhu ovog aprila?

Slični članci

12.
Apr.
Revijom kompanije MONA zatvoren je 19. Fashion Connection u Podgorici. Kolekcijom za proleće/leto dominiraju boje neba i sunca - svetloplava i jarkozuta. Mod...
04.
Apr.
Kolekcijom za proleće/leto 2017. modna kuca MONA otvorila je 41. Nedelju mode u Beogradu. Na reviji su predstavljeni ženski i muski modeli od najkvalitetniji...
03.
Apr.
Pogledajte ko je iz prvih redova gledao reviju kompanije MONA koja je odrzana 28.03.2017. godine u Belexpo centru u Beogradu!
02.
Apr.
Kompanija MONA odrzala je reviju kojom je otvoren 41. Belgrade fashion week. Zavirite u backstage i pogledajte kako su tekle pripreme!
30.
Dec.
Za kraj godine Mona je priredila kampanju kojom poziva na ljubav i darivanje. Divni manekeni, bračni par, Bojan & Lesli, preneli su novogodišnju e...