Blog

21.09.2009.

U prepunom Narodnom pozorištu Republike Srpske, kolekcija Njegoš, autora Olje Ivanjicki doživela je još jednu svoju premijeru. Posle prikazivanja u Beogradu, Sarajevu, Herceg Novom i banjalučka publika uživala je u modno umetničkom spektaklu modne kuće Mona koja je ovu kolekciju upriličila povodom 160 godina od objavljivanja Goskog vijenca u Beču.

I ovaj put publika je uživala u modelima koji su iz XIX veka preneseni u moderno doba i tako stilizovani prizvali su duh tadašnje Crne Gore, Srbije, Rusije i Venecije.

Svako od prisutnih je prošao kroz Crnu Goru, Srbiju, posetio Ruski dvor i upoznao rusku aristokratiju i na tren bio prisutan na venecijanskom karnevalu.

Lik Petra II Petrovića Njegoša – vladike, vladara, filozofa i pesnika – inspirisao je našu najpoznatiju slikarku da životni put Njegoša prenese u sadašnjast i da svim prisutnim u Banja Luci omogući susret sa Njegošem i njegovim savremenicima.

Modeli urađeni od najfinijih materijala obogaćeni različitim detaljima ni ovaj put nisu nikoga ostavili ravnodušnim. Propraćeni burnim aplauzima i taktovima autorske muzike Sanje Ilića svi prisutni nisu krili svoje oduševljenje ovom modnom predstavom koja je i ovaj put urađena prema režiji Siniše Kovačevića.

Ovaj dogadjaj uveličalo je i gostoprimstvo Narodnog pozorišta Republike Srpske, svog osoblja ove renomirane kuće a naraočito upravnika g-dina Rada Simovića .

Slični članci

12.
Apr.
Revijom kompanije MONA zatvoren je 19. Fashion Connection u Podgorici. Kolekcijom za proleće/leto dominiraju boje neba i sunca - svetloplava i jarkozuta. Mod...
04.
Apr.
Kolekcijom za proleće/leto 2017. modna kuca MONA otvorila je 41. Nedelju mode u Beogradu. Na reviji su predstavljeni ženski i muski modeli od najkvalitetniji...
03.
Apr.
Pogledajte ko je iz prvih redova gledao reviju kompanije MONA koja je odrzana 28.03.2017. godine u Belexpo centru u Beogradu!
02.
Apr.
Kompanija MONA odrzala je reviju kojom je otvoren 41. Belgrade fashion week. Zavirite u backstage i pogledajte kako su tekle pripreme!