MODNA KUĆA MONA NA BELORUSKOJ NEDELJI MODE
MODNA KUĆA MONA NA BELORUSKOJ NEDELJI MODE
Blog

MODNA KUĆA MONA NA BELORUSKOJ NEDELJI MODE

19.04.2011.

Modna kuća “Mona” iz Beograda po drugi put se predstavila na “Beloruskoj  nedelji mode” u  petak 15.  aprila 2011. godine, kolekcijama za proleće -leto . Događaju su prisustvovali ambasadori Italije, Japana, Kine, Češke i Irana,  mnogobrojni predstavnici iz kulturnog i javnog života Belorusije, kao i novinari štampanih i elektronskih medija.

Predstavljanju Mone je podršku dala Ambasada Рepublike Srbije u Belousiji,   a beloruska modna publika uživala je u Moninim modelima i brojnim aplauzima  podržala lepe beloruske manekene.

Kolekcije “Neprolazno”, “Ana i mornari” i “Efekat leptira” ,kreatora Ane Leković, Kristine Gajić, Marine Korać i Ksenije Marković, odgledane su sa pažnjom i često pozdravljane  aplauzom.

Posebnu pažnju  izazvali su  ženske  kožne jakne ukrašene kožnom , laserski radjenom čipkom, u tamnim i pastelnim bojama, sa kožnim tašnama uradjenim u istom stilu. Muškarci su mogli da vide veliki broj muških kožnih jakni od klasičnih,  preko pilotskih ,do rokerki ili onih štepanih koje potenciraju  snagu i moć muškarca.

Vesela i praktična kolekcija u marinskom stilu “Ana i mornari” oduševila je  i muški i ženski deo publike, jer je svako u njoj  nešto našao za sebe, za posao ili odmor.  Sakoi, pantalone, suknje  i haljine  od lana, u crvenoj , plavoj  i beloj boji   , dopunjeni majicama. , haljinama, kombinezonima od prugaste teget- bele trikotaže i detaljima poput vezenog sidra ili kormila, zaokružuje modni hit ovog proleća i leta.

Raskošne , romatične  svilene  haljine  nisu ostavile ravnodušnim Belorusku publiku. Lepe manekenke , u ovim haljinama pastelnih , cvetnih ili apstarktnih dezena , nisu  zaostajale  za onim koje šetaju modnim pistama Pariza i Milana.

Iako je ovo  tek drugi “Belarus Fashin week”,  organizatori su delovali prilično uigrano,bili su  profesionalni i dobri domaćini srpskoj  modnoj kući “Mona”, koja inače ima dve prodavnice u tržnim centrima u Minsku. Učešće  na ovoj nedelji mode je još jedna od aktivnosti koju Mona  preduzima  u cilju poboljšanja plasmana robe na ovom tržištu , a time i  povećanja plasmana  robe na stranim tršištima.

Slični članci

12.
Apr.
Revijom kompanije MONA zatvoren je 19. Fashion Connection u Podgorici. Kolekcijom za proleće/leto dominiraju boje neba i sunca - svetloplava i jarkozuta. Mod...
04.
Apr.
Kolekcijom za proleće/leto 2017. modna kuca MONA otvorila je 41. Nedelju mode u Beogradu. Na reviji su predstavljeni ženski i muski modeli od najkvalitetniji...
03.
Apr.
Pogledajte ko je iz prvih redova gledao reviju kompanije MONA koja je odrzana 28.03.2017. godine u Belexpo centru u Beogradu!
02.
Apr.
Kompanija MONA odrzala je reviju kojom je otvoren 41. Belgrade fashion week. Zavirite u backstage i pogledajte kako su tekle pripreme!