„NEPROLAZNO …“ „ANA I MORNARI“ „EFEKAT LEPTIRA“
„NEPROLAZNO …“ „ANA I MORNARI“ „EFEKAT LEPTIRA“
Blog

„NEPROLAZNO …“ „ANA I MORNARI“ „EFEKAT LEPTIRA“

05.04.2011.

Kretori Mone : Ana Leković, Kristina Gajić,
Marina Korać i Ksenija Marković

Modna kuća MONA imala je čast da predstavljanjem kolekcije za proleće-leto 2011. zatvori VII Fashion Connection. Reviji su prisustvovale brojne zvanice iz javnog i kulturnog života Crne Gore, među kojima Sergej Ćetković, Danijel Alibabić, Marija Šerifović, ambasador Srbije u Crnoj Gori – gospodin Zoran Lutovac, ambasador Austrije, kao i mnogi drugi. Modeli modne kuće MONA koje su nosili manekeni agencije „Mondaine models“ još jednom su potvrdili lidersku poziciju Mone u celom regionu.

Mornarski stil dominira u kolekciji od lana, pre svega u teget, crvenoj i beloj boji. Sakoi koji imitiraju “rokerke”- omekšani tufnastim detaljima i romantičnim štepovima, ili klaisčni ustručeni, sa mornasrkim zlatnim ili teget i crvenim dugmadima, kombinuju se sa suknjama svih dužina i pantalonama koji omogućavaju leženost i udobnost.

Safari stil u zemljanim i natur tonovima, boja peska kombinovana sa belom i braon, kolorit je koji daje glavnu odrednicu ovom stilu i čini da baš u lanu on izgleda tako prirodno. Dodatna, neizostavna, stavka kada je safari u pitanju jesu i našiveni džepovi i opuštena linija odeće, kaiševi i zanimljiva sečenja koja daju pomalo sportski izgled.

Sve je dopunjeno prugastim mornarskim majicama sa aplikacijama u marinskom duhu. Kretivnost sa duhovitim akcentom najizraženija je u grupi haljina, kombinezona, majica neobičnih krojeva od pamučnih trikotažnih materijala, vrhunskog kvaliteta. Haljine od belog veza nezobilazni su deo letnje kolekcije.

Muškarci leto ne mogu dočekati bez lanenih odela, ili pak samo sakoa i pantalona u raznovrsnim kombinacijama, sa mornarskim majicama, kao i causal košuljama od lana ili pamuka.

Mornarske tašne od teget, crvene ili bež i bele kože, koje se međusobno kombinuju, odišu radošću sunca i leta. Pored odnih koje imaju dve ručke aktuelne su i one sa dugačkim kaišom koji se može nositio preko ramena ili preko tela. Hit su tašne “opasane” mnoštvom kaiščića, u različitim položajima, na razlitim mestima,sa mnoštvom metlnih detalja – alki, šnalica.

„Efekat leptira“ – kolekcija nalik na leptir, koji tek što se izlegao iz čaure (koju u kolekciji simbolizuje kožna jakna) i zaustavio se na dugim muslinskim haljinama floralnog dezena.

Ženski modeli kožnih jakni su izrazito ženstveni sa detaljima od kožne čipke na klasičnim ili romantičnim formama, u bež, braon ili crnoj boji. Ovi kao i modeli štepanih kratkih jakni nemenjeni su svim generacijama.

Muške kožne jakne sa štepovima koji naglašavaju snagu i moć muškarca, namenjene su mladoj i polulaciji koja se tako oseća. Klasičan program muških jakni u crnoj i braon koži u skladu je sa diktiranim modnim trendom i celom kolekecijom.

Haljine od svilenog voala, u stilu pedesetih godina odišu duhom romantike i ženstvenosti. U vedrim, pastelnim tonovima, floralnih ili apstraktnih dezena, sa karnerima, volanima zanimljivih izreza i sečenja, “gipsy” i romantičnog stila zrače vedrinom i nežnošću, a idealno se kombinuju sa kožnim jaknama, blejzerima i mantilima od kepera ili brokata.

Tašne koje prate kolekciju od vrlo malih i strogih formi sa kaiševima kao detaljima, do velikih , dubokih kesa u svim bojama i neobičnim kombinacijama.
Kaiševi su apsolutni hit pa ih srećemo svuda, na struku, na bokivima, preko mantila i sakoa,pantalona, suknji i haljina, uski su, dupli , ukrašeni metalnim detaljima ili kićankama.

Slični članci

12.
Apr.
Revijom kompanije MONA zatvoren je 19. Fashion Connection u Podgorici. Kolekcijom za proleće/leto dominiraju boje neba i sunca - svetloplava i jarkozuta. Mod...
04.
Apr.
Kolekcijom za proleće/leto 2017. modna kuca MONA otvorila je 41. Nedelju mode u Beogradu. Na reviji su predstavljeni ženski i muski modeli od najkvalitetniji...
03.
Apr.
Pogledajte ko je iz prvih redova gledao reviju kompanije MONA koja je odrzana 28.03.2017. godine u Belexpo centru u Beogradu!
02.
Apr.
Kompanija MONA odrzala je reviju kojom je otvoren 41. Belgrade fashion week. Zavirite u backstage i pogledajte kako su tekle pripreme!