SVEČANO ZATVARANJE IZLOŽBE „PETO CARTSVO“
SVEČANO ZATVARANJE IZLOŽBE „PETO CARTSVO“
Blog

SVEČANO ZATVARANJE IZLOŽBE „PETO CARTSVO“

16.05.2013.

Povodom 10.maja – dana rođenja jedne od naših najvećih umetnica druge polovine XX veka  Olge Olje Ivanjicki, Fond Olge Olje Ivanjicki i modna kuća MONA priredili su kulturno-umetničko veče „Prijatelji Olji“ kojim je svečano zatvorena izložba skica,crteža i kostima „Peto Cartsvo“.

Prvak opere Narodnog pozorišta u Beogradu  - Oliver Njego je u pratnji profesora Nikole Rackova izveo omiljene Oljine pesme na ruskom jeziku. Prisutne je pozdravila vlasnica modne kuće Mona,dugogodišnji Oljin prijatelj, gospođa Nada Momirović koja je govorila o kolekcijama „Tesla“, „Njegoš“ i „Carstvo“ koje je Olja Ivanjicki uradila za modnu kuću MONA, i ukazala na napore koje Fond Olge Olje Ivanjicki i modna kuća MONA čine već četiri godine kako bi sačuvali Oljino delo.

 

Jedan od najboljih svetskih scenografa, čije se scenografije ponekad pamte duže i od predstava za koje su stvarane, prijatelj Olje Ivanjicki i poštovalac njenog dela,  gospodin Miodrag Tabački govorio je o svom poznanstvu i saradnji sa Oljom.

Izložbu „Peto carstvo“ Olje Ivanjicki, na kojoj su prvi put prikazane skice i crteži za tri modne kolekcije – Tesla, Njegoš i Carstvo, koje je u periodu od 2005. do 2009. godine uradila umetnica Olja Ivanjicki, videlo je oko 10 000 posetilaca.

 

Slični članci

12.
Apr.
Revijom kompanije MONA zatvoren je 19. Fashion Connection u Podgorici. Kolekcijom za proleće/leto dominiraju boje neba i sunca - svetloplava i jarkozuta. Mod...
04.
Apr.
Kolekcijom za proleće/leto 2017. modna kuca MONA otvorila je 41. Nedelju mode u Beogradu. Na reviji su predstavljeni ženski i muski modeli od najkvalitetniji...
03.
Apr.
Pogledajte ko je iz prvih redova gledao reviju kompanije MONA koja je odrzana 28.03.2017. godine u Belexpo centru u Beogradu!
02.
Apr.
Kompanija MONA odrzala je reviju kojom je otvoren 41. Belgrade fashion week. Zavirite u backstage i pogledajte kako su tekle pripreme!