%
×
Poklanjamo Vam

promo kod u iznosu od 1000 dinara koji možete iskoristiti u Mona online prodavnici!

SVEČANO ZATVARANJE IZLOŽBE „PETO CARTSVO“
SVEČANO ZATVARANJE IZLOŽBE „PETO CARTSVO“
Blog
16.05.2013.

SVEČANO ZATVARANJE IZLOŽBE „PETO CARTSVO“

Povodom 10.maja – dana rođenja jedne od naših najvećih umetnica druge polovine XX veka  Olge Olje Ivanjicki, Fond Olge Olje Ivanjicki i modna kuća MONA priredili su kulturno-umetničko veče „Prijatelji Olji“ kojim je svečano zatvorena izložba skica,crteža i kostima „Peto Cartsvo“.

Prvak opere Narodnog pozorišta u Beogradu  - Oliver Njego je u pratnji profesora Nikole Rackova izveo omiljene Oljine pesme na ruskom jeziku. Prisutne je pozdravila vlasnica modne kuće Mona,dugogodišnji Oljin prijatelj, gospođa Nada Momirović koja je govorila o kolekcijama „Tesla“, „Njegoš“ i „Carstvo“ koje je Olja Ivanjicki uradila za modnu kuću MONA, i ukazala na napore koje Fond Olge Olje Ivanjicki i modna kuća MONA čine već četiri godine kako bi sačuvali Oljino delo.

 

Jedan od najboljih svetskih scenografa, čije se scenografije ponekad pamte duže i od predstava za koje su stvarane, prijatelj Olje Ivanjicki i poštovalac njenog dela,  gospodin Miodrag Tabački govorio je o svom poznanstvu i saradnji sa Oljom.

Izložbu „Peto carstvo“ Olje Ivanjicki, na kojoj su prvi put prikazane skice i crteži za tri modne kolekcije – Tesla, Njegoš i Carstvo, koje je u periodu od 2005. do 2009. godine uradila umetnica Olja Ivanjicki, videlo je oko 10 000 posetilaca.

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

12.
Apr.
Revijom kompanije MONA zatvoren je 19. Fashion Connection u Podgorici. Kolekcijom za proleće/leto dominiraju boje neba i sunca - svetloplava i jarkozuta. Mod...
04.
Apr.
Kolekcijom za proleće/leto 2017. modna kuca MONA otvorila je 41. Nedelju mode u Beogradu. Na reviji su predstavljeni ženski i muski modeli od najkvalitetniji...
03.
Apr.
Pogledajte ko je iz prvih redova gledao reviju kompanije MONA koja je odrzana 28.03.2017. godine u Belexpo centru u Beogradu!
02.
Apr.
Kompanija MONA odrzala je reviju kojom je otvoren 41. Belgrade fashion week. Zavirite u backstage i pogledajte kako su tekle pripreme!