DODIR ZLATA - KOLEKCIJA ZA PROLEĆE – LETO 2014
DODIR ZLATA - KOLEKCIJA ZA PROLEĆE – LETO 2014
Blog

DODIR ZLATA - KOLEKCIJA ZA PROLEĆE – LETO 2014

11.04.2014.

Modna kuća „MONA“ je imala zadovoljstvo da na 24. Fashion Selection-u predstavi kolekciju za proleće-leto 2014 „Dodir zlata“, inpirisanu sedamdesetim godinama dvadesetog veka i glamuroznim svetom James Bond devojaka. Sofisticirana i protkana zlatnim detaljima, kolekcija je posvećena prefinjenoj ženi i muskarcu, istančanog ukusa, koji svoj stil neguju od jutra do večeri. Kožna jakna zauzima istaknuto mesto u modnoj kući Mona. Ovog proleća predstavljena na inovativan način, kroz moderan dizajn, nove krojeve i kolorite. Posebno osveženje u kolekciji predstavljaju ženske jakne sa ¾ rukavima, svetlijih, pastelnih boja. Svaki model Monine kožne jakne učiniće odevnu kombinaciju modernijom i svežijom, i upotpuniti stajling snažnim dizajnerskim pečatom.

Istražujući inovacije u svetu dezena, Monin kreativni tim ovoga puta se okrenuo military i cvetnim šarama,  kontrastirajući ih jednobojnim ali upečatljivim komadima u kapri bojama, a materijali koji dominiraju kolekcijom su keper, lan, saten, čipka i koža.

IMG_4724 IMG_4680 IMG_4659 IMG_4616 IMG_4561 IMG_4506 IMG_4489 IMG_4405 IMG_4401 IMG_4337 IMG_4755 IMG_4309

U kolekciji “Dodir zlata” poseban akcenat je stavljen na modele od lana, tkanine koja je neizostavna za svako leto.Tkanine protkane zlatnim nitima, kombinacije sa prefinjenom i nežnom čipkom, cvetni dezeni – samo su neke od inovacija uvedenih i na ovom polju kolekcije.

Koristeći materijale vrhunskog kvaliteta, kreatorski tim Mone je stvorio svež, novi svet ženstvenih i poslovnih silueta koji se poigrava sa raznovrsnim stilovima: elegantnim haljinama sa otvorenim ramenima, tašnicama jarkih boja i boje zlata, dugačkim romantičnim sukanjama kombinovanih sa kožnim jaknama.

Muški deo kolekcije odlikuju strukirana odela, moderni i klasični krojevi, dok casual liniju prate jakne modernog i jednostavnog kroja, sa ukrasnim štepovima u estetici vijetnamke i parke. Kožne jakne odišu večnom elegancijom i klasikom, sa detaljima novih tendencija, koje se na odličan način mogu da se kombinovati sa drugim casual materijalima kao sto su keper i džins. Za elegantnije prilike predlog su Monini sakoi modernijih krojeva, koji su blago strukirani i prefinjenog senzibiliteta.

Tašna u modnoj kući Mona zauzima posebno mesto, tradicionalno vrhunske izrade, u kolekciji za proleće-leto dominantne su tašne jarkih boja, a sada i klasika dobija nov izraz sa mirnim tonovima poput teget, bež, sive i bele, kao i večnih marinskih kombinacija koje su apsolutno primenljive za letnje dane i večeri.

Žena koja je inspirisala novu Mona kolekciju okružena je pozitivnom energijom, sofisticiranim sjajem i prefinjenom elegancijom. Ona ume da prepozna lepotu glamura kao i da glamur svoje ličnosti iskaže kroz svoj stil. Upravo zato, ona se poigrava sa svetlucavim zlatnim detaljima, baš kao i legendarna Shirley Bassey u pesmi „Goldfinger“.

IMG_4264 IMG_4240 IMG_4230 IMG_4226 IMG_4222 IMG_4221 IMG_4218 IMG_4216 IMG_4212 IMG_4279

Slični članci

12.
Apr.
Revijom kompanije MONA zatvoren je 19. Fashion Connection u Podgorici. Kolekcijom za proleće/leto dominiraju boje neba i sunca - svetloplava i jarkozuta. Mod...
04.
Apr.
Kolekcijom za proleće/leto 2017. modna kuca MONA otvorila je 41. Nedelju mode u Beogradu. Na reviji su predstavljeni ženski i muski modeli od najkvalitetniji...
03.
Apr.
Pogledajte ko je iz prvih redova gledao reviju kompanije MONA koja je odrzana 28.03.2017. godine u Belexpo centru u Beogradu!
02.
Apr.
Kompanija MONA odrzala je reviju kojom je otvoren 41. Belgrade fashion week. Zavirite u backstage i pogledajte kako su tekle pripreme!