Rodna ravnopravnost
Rodna ravnopravnost
Karijera u Moni

Rodna ravnopravnost

28.09.2021.

Kompaniju Mona osnovao je bračni par - Đorđe i Nada Momirović. Na taj način, od samog osnivanja u Moni se nikada nije postavljalo pitanje rodne ravnopravnosti - to je nešto što se u našoj organizacionoj kulturi podrazumeva.

Sada više od 30 godina kasnije i sa preko 600 zaposlenih u 5 zemalja važi isto pravilo - nema diskriminacije po bilo kom osnovu. Naprotiv, kao jednu od svojih najveći snaga prepoznajemo upravo to što među zaposlenima imamo ljude različite životne dobi i sa različitim kulturološkim zaleđem.

U 2021. godini u kompaniji Mona imamo 81% žena među zaposlenima i čak 70% zaposlenih na pozicijama višeg i srednjeg menadžmenta čine žene. Ovo je potvrda da u našoj kompaniji, žene imaju sve preduslove da razviju svoje potencijale i izrastu u lidere ukoliko to žele.

Slični članci

15.
Nov.
Jedna od ključnih vrednosti kompanije jeste razvoj. Razvoj kompanije proističe iz rasta svakog pojedinca, koji je deo te organizacije. Zato svojim zaposlenim...
03.
Nov.
Važno nam je da na tržištu rada pronalazimo najbolje talente, ali nam je jednako važno, a možda i još važnije da našim zaposlenima pruži...