Lične priče

Nikola Kuka

Menadžer odeljenja krojenja u proizvodnji galanterije
21.07.2022.

Odmah posle završene srednje škole počeo sam da radim u Moni. Najpre sam bio ispomoć na jednoj vrsti poslova, pa na drugim aktivnostima. I tako, na svakih nekoliko godina menjao sam posao koji sam učio i radio. Zato nikako nije moglo da mi dosadi. Vremenom sam učio sve više i polako napredovao da bih sada, već nekoliko godina bio na poziciji menadžera odeljenja za krojenje i pripremu u sektoru proizvodnje galanterije.

 

Od kada sam počeo da radim svi su me lepo prihvatili. Ponašali su se prema meni kao roditelji. I sada negujemo taj porodičan odnos.

 

Vremenom sam naučio da je najvažnije ostati čovek. Za skoro 20 godina koliko sam u kompaniji, promenili su se ljudi. Neki su otišli u penziju, neki novi su došli. Ja sam napredovao i došao do menadžerske pozicije. Najvažniji zadatak lidera je da stoji iza svojih ljudi, da brine o njima. Naravno morate ih učiti, usmeravati, delegirati zadatke, ali i biti tu za njih kada im je to potrebno. Izaći im u susret da bi mogli da balansiraju privatne i poslovne obaveze.

 

Prija mi i što se družimo van posla. Ovde sam stekao prijatelje, kuma. To je ono što u suštini najviše volim u Moni - ovde je dobar odnos i prema poslu i prema ljudima.