Lične priče

Tamara Stevanović

Direktorka sektora proizvodnje galanterije
21.07.2022.

2021. godine proslavila sam  punoletstvo u Moni. Počela sam kao tehnolog u razvojnom centru i posle 2 godine sam preuzela kormilo proizvodnje kožne galanterije. Shvatila sam brzo da imam talenat za proizvodnju. Jednostavno je osećam. Ali talenat nije dovoljan, tu je i stručnost, koja se godinama gradi.

 

Od tada do sad mnogo toga se promenilo. Od 70 došli smo do 280 zaposlenih u ovom sektoru; od nekada 40.000 do sadašnjih 90.000 proizvedenih tašni godišnje. Uveli smo nove tehnologije, kontinuirano unapređivali metodologiju rada. Mnogo toga se tokom vremena menjalo.

 

Ono što sam naučila za sve ove godine je da smo svi bitne karike u lancu!

Najvažnije je da uživamo u onome što radimo, jer se to oseća. Posvećenost poslu i ljudima sa kojima radimo jako je važna. Meni je uvek bilo (i jeste) bitno da se zaposleni osećaju dobro u poslu koji rade, da imaju poverenje u mene.

 

Kao rukovodilac naučila sam da, kada ste lider, važno je imati pozitivan stav, biti predan poslu, preuzimati odgovornosti, imati poverenje u svoj tim. Nekada biti neustrašiv, uvek radoznao. Pokazati inicijativu i istrajnost. Važno je biti i otvoren za nove ideje i promene. Neophodno je biti podrška svojim zaposlenima. Svi greše, ali je važno da se na tim greškama uči. Sve su to odlike koje su važne za jednog rukovodioca ovako velike organizacione celine.

 

Ja sam vrlo energična i generalno u Moni volim da radim zato što je kreativno, dinamično i stalno sam u pokretu. Proizvodnja je živa - tako da je potrebno da se razvijate i vi i ona .

Iznad svega uživam u lepoti stvaranja.