Lične priče

Larisa Nikolić

Modelar senior u proizvodnji konfekcije
21.07.2022.

Ja sam rođena u Ukrajini. Tamo sam završila školu i našla prvo zaposlenje. Radim od svoje 21. godine života. U Srbiju sam stigla sa 28 godina. Tada sam se i zaposlila u Moni.

Tu su me dočekale koleginice Božana i Mara. One su bile divne. Svemu su želele da me nauče. Prihvatile su me kao svoje dete. Zato sada i ja osećam da je moj zadatak da naučim nove i mlađe kolege poslu, baš kako su one učile mene.

 

Sve vreme, sada već 20 godina, angažovana sam u modelarnici u proizvodnji konfekcije. Nekada sam više angažovana na proizvodnji tekstilne, nekada na proizvodnji kožne konfekcije, nekada na muškim, nekada na ženskim modelima. To se na svakih nekoliko godina menja. Meni je sve to zanimljivo, ali najviše uživam da radim modeliranje na kožnoj konfekciji.

 

Za preko 20 godina radnog iskustva naučila sam da je najbitnije da postoji timski rad. Ne možete u proizvodnom pogonu biti individualista. To ne funkcioniše, ma koliko da dobro poznajete zanat. Ovde nema mesta sujeti. Znanje moramo da delimo jedni sa drugima. Ja obožavam što nam dolaze mlađe kolege u tim i što sam u prilici da sa njima podelim svoje iskustvo.

 

Ja sam karijeru započela u velikoj proizvodnji u Ukrajini. Drago mi je što sam i ovde to pronašla - veliki sistem, koji se stalno razvija i raste, što se procesi neprekidno unapređuju, usavršavaju, modernizuju. Meni su ovaj posao i kolektiv toliko bitni da svake godine donosim neki slatkiš da obeležim rođendan u firmi.  Jednostavno, lepo mi je ovde.